Nyttårstale 2018

Sindre Sandvin
Foto: Adrian Borge

Når vi nå går inn i 2019, er det et veldig spesielt år vi legger bak oss. Dette var året vi begynte å prate om skating og OL i samme setning, året da alle skateklubbenes paraplyorganisasjon NORB ble avviklet og året da vi knyttet tette bånd til brettkjøring på snø og vann, gjennom vårt nye forbund «Brettforbundet». Norge har for første gang fått et landslag i skating som allerede har blitt sendt rundt i verden for å representere Norge.

Virksomheten i Bodø Skateboardklubb har vært preget av store oppgaver, ikke minst i forhold til ny skatepark. Deler av styret har brukt mye tid på dette i 2018. Likevel har vi fått gjennomført nok en vellykket jentecamp og en vanvittig kul konkurranse ved Stormen, i samarbeid med Bodøfestivalen. Vi har gjort ombygging i hallen, vi har forbedret lagringsplassen vår og vi har jobbet med løsninger som vil effektivisere besøksregistrering i hallen og medlemsregistrering i klubben. Vi har også økt både medlemsmassen og antall spillere på grasrotandelen til over 100 for første gang i historien.

Ledelsen:
I 2018 har styret bestått av undertegnede som leder, Henriette Pedersen som nestleder, Therésè Tammel Tryggestad og Evgeniy Saenko som ansvarlig for økonomi og regnskap. Adrian Bredesen Borge og Stian Solbakken har jobbet med design og vår ‘look’ utad. Erlend Valle har jobbet med digitale løsninger og startet arbeidet med app. Jens Anker Hovland har kommet inn som arrangementsansvarlig, med store planer for kommende år. Håvard Horn har kommet inn i styret med et enormt engasjement og med erfaring fra klubbdrift i Saltdal. Sist, men ikke minst har vi vår trofaste Slovakiakorrespondent, Petter Fabritius, med lang fartstid i Bodø Skateboardklubb.

Stian og Erlend måtte dessverre takke for seg litt før året var omme, men vi er vanvittig takknemlig for innsatsen de la ned for klubben mens de var her. Adrian har nå alene ansvar for design, men Stian har hjulpet litt til i de travleste periodene. Erik Vik har tatt på seg ansvaret for app etter Erlend, og vi har allerede noen spennende prosjekter klare for 2019-sesongen.

Medlemmer:
Gjennom året som har gått ble det satt ny rekord i antall medlemmer med hele 134 jenter og gutter. Som nybakt sport kan vi nå for ordens skyld tillate oss å skille mellom juniorer, under 15 år og senior, 15 år og opp. Vi har 72 juniorer i klubben – 35 jenter og 37 gutter. Av seniorer har vi 20 jenter og 42 gutter – totalt 62. Selv er vi veldig fornøyd med god spredning i alder og kjønn, men vi har et klart mål om å øke ytterligere i antall neste sesong.

Fjølhangaren:
Skatehallen vår har i år blitt bygget om for å inkludere en 1m høy og 4-plater bred miniramp, med rollover ut til streetområdet. Et par måneder etter rampen ble ferdigstilt fikk vi innvilget penger som skulle dekke utgiftene for byggingen og vi fikk tilbakebetalt hele 84 000 kroner. Rampen har blitt mye brukt og har vist seg å være et veldig populært tilskudd for både barn, ungdommer og voksne. På slutten av sommeren gikk vi til innkjøp av nye, komplette skateboard fra Betongpark. Valgfagskaterne på Hunstad Ungdomsskole hjalp til med å legge grip og skru sammen alle brettene, bare en liten time før kickoff på Girl Skatecamp. Vi har også snekret ny disk ved inngangspartiet, med en stor skuff til skateboard og to låsbare skap. På samme tid ble det bygget en sittebenk langs porten med lagringsmuligheter inni. Til slutt har vi gått til innkjøp av en stor container som vi har fått plassert på baksiden av hallen hvor vi per i dag har stående ekstra lånebrett, litt materialer, samt den mobile skateparken vår. Dette har frigjort masse plass i skatehallen, noe som var helt nødvendig i en av Norges minste skatehaller.


Foto: Håvard Horn

Økonomi:
Klubbens økonomi er sterk om dagen. I tillegg til sponsorinntekter fra vår trofaste hovedsponsor Bodø Energi, og innvilget søknad fra sparebankstiftelsen, har vi og Skaterats gjort en strålende jobb med å verve spillere gjennom Norsk-Tippings grasrotandel. I starten av året var det 60 spillere som delte sin andel med skateklubben, men i løpet av året nå har vi økt til hele 110 spillere. Disse spillerne har generert 30.481,40 kroner til klubben i 2018 – over dobbelt så mye som i 2017.

Skatepark:
I slutten av 2017 fikk vi innvilget 15 millioner kroner som skulle brukes på ny skatepark. Før budsjettsamlinga i 2018 kom rådmannen med sin vurdering av budsjettet for 2019. I forslaget hadde han fjernet hver en krone som opprinnelig var øremerket skatepark, noe som satte hele skateboard-Bodø i panikk-modus. Vi fikk hjelp fra AUF, BUR, Betongpark, Brettforbundet og ikke minst støtte fra foreldre og andre i skatemiljøet her i Bodø.
Brettforbundet skrev både et leserinnlegg i Avisa Nordland og et brev til bystyret.  Vi fikk samlet representanter fra nesten alle partiene i Bodø for en prat to dager før bystyremøtet der endelig budsjett skulle vedtas. På dette møtet var også Betongpark tilstede. De malte et nydelig bilde av hvordan en skatepark i Bodø kan se ut, og hvilke ringvirkninger dette vil kunne få for sentrum. På bystyremøtet ble det soleklart flertall i vår favør, og vi kan fortsette å jobbe med skatepark-prosjektet vårt.

Samarbeid:
Som en voksende, men fortsatt relativt liten klubb er vi helt avhengig av gode samarbeidspartnere. Bodø Skateboardklubb har bare én sponsor i dag, men den har til gjengjeld vært både generøs og trofast. Det er nå 10 år siden vi for første gang fikk støtte fra Bodø Energi, etter en søknad jeg skrev til dem, 1. august 2008. Den første sponsorkontrakten ble underskrevet i 2009. Dette samarbeidet har vært helt avgjørende for klubbens vekst og utvikling, så jeg vil benytte anledningen til å rette en stor takk til Geir Tore Wold og Ole Angellsen for et fantastisk samarbeid. La det fortsette!


Ole Angellsen, Sindre Sandvin og Erlend Valle.

Klubbens junior-sjefer, Skaterats, har gjort en veldig viktig jobb i arbeidet med ny skatepark. De har invitert ordføreren på besøk i skatehallen og de har knyttet samarbeid med Bodø Ungdomsråd. Skaterats var med på et rådhusmøte tidligere i år og pratet for representanter fra alle barne- og ungdomsskolene i Bodø. Tema var ny skatepark og design. Her ble alle 70-80 ungdommene invitert til å tegne sin versjon av hvordan den nye skateparken bør se ut. I tillegg har de jobbet hardt for å få flere spillere til å dele sin grasrotandel med oss de to siste årene, som har økt fra 33 til 107 spillere siden de startet. Skaterats representerer skateboardklubben på en god måte og vi er stolte av å ha så dyktige ungdommer på vårt lag.

Vaktene i Fjølhangaren gjør en av de viktigste jobbene i Bodø Skateboardklubb. Seks vakter har ansvaret for hver sin dag i skatehallen, og ytterligere seks «ekstravakter» står klar i tilfelle sykdom, reise eller annet fravær. Vi hadde ikke vært der vi er i dag om ikke skaternes dugnadsånd hadde vært så stor.

Undertegnede og mine ønsker for 2019:
Jeg er enormt takknemlig for at jeg får lov til å være leder for ”en av Norges mest stødige skateboardklubber”, som Joakim Wang i Brettforbundet nylig omtalte oss som. Jeg etablerte skateboardklubben i 2005 og har sittet ved roret siden da. 2019 er et år hvor vi må jekke oss opp et hakk. Rullebrett er nå en sport i Norge. Bodø Skateboardklubb er godtatt som idrettslag av Bodø Idrettsråd, og nasjonalt er vi nå underlagt «Brettforbundet; gren skating». Vi må lage budsjett og føre regnskap og medlemmene skal nå registreres i NIF.

I løpet av 2019 skal vi bestille nye hjelmer til skatehallen, da de vi har begynner å bli rimelig slitne. Vi skal gå fra penn og papir til digital registrering av både medlemmer og besøk i hallen. Vi skal arrangere flere happenings. Deriblant skal vi fortsette å dyrke samarbeidet med Thomas og Audun ift. Bodøfestivalen. Vi skal lande en nydelig tomt til ny skatepark og vi skal endelig få representanter fra Skaterats og hallvaktene inn i styret som «varamedlemmer». Og vi skal igjen slå ny rekord i antall medlemmer og antall spillere på grasrotandelen. Jeg har stor tro på oss det kommende året og jeg gleder meg umåtelig til å sette i gang!

Med det ønsker BSK-styret og jeg å takke alle gode samarbeidspartnere, alle positive foreldre og alle skatere for året som har gått, og vi ønsker dere et rullende og godt nytt år.

Ref:
https://bodonu.no/se-skatekonkurransen-direkte/19.07-08:28
https://bodonu.no/se-bilder-fra-bodofestivalens-store-skatekonkurranse/18.07-10:02
https://bodonu.no/jenteskate/30.09-07:44
https://bodonu.no/vi-foler-oss-utrolig-utelatt/05.10-10:01
https://www.facebook.com/bodoap/videos/2139295826189491/?t=41
https://www.an.no/debatt/bodo/sport/stopp-kuttet-i-skateparken/o/5-4-915034?fbclid=IwAR3mNlJVIJlZl1b52uSn3zQTbnvWrzhUnImxLY1FUfafberaPOWEI3ymEIM


Tonje Råen, Josephin Olsen, Sindre Sandvin og Adrianne Kvalnes.

This entry was posted in Skateboarding. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *