Nyttårstale 2016/17

10687956_10152807129934507_4108103480014691432_o
Foto: Anna Sofia Lindner

Vi har et herlig skatemiljø i Bodø og det er mange engasjerte skatere som ønsker å gjøre en ekstra innsats for aktiviteten. Både aktiviteten i klubben og driften av Fjølhangaren gjøres fullt og helt på frivillig basis. Styret jeg var heldig å få ha med meg gjennom 2016 bestod av Fredrik Nordvik, Henriette Pedersen, Stian Solbakken, Gøril Holen Stordal, Adrian Bredesen Borge, Erlend Valle og Petter Fabritius. Therese Tammel Tryggestad har tatt på seg økonomiansvaret i klubben og i år som i fjor har “vaktmestrene” våre, Audun Ulvsønn Nyheim og Erik Boltshauser gjort reparasjoner, malejobber og annet småfiks i hallen. Jeg setter umåtelig stor pris på jobben dere alle gjør.

Jeg må også på vegne av klubben få takke vaktgjengen, som internt går under navnet Core-gjengen, for den fantastiske jobben de gjør. Vaktene sørger for at skatehallen er åpen seks dager i uken og er dermed klubbens ansikt utad. Sett bort fra meg selv, Henriette og Erlend har Sander Steinmo, Tore Hartviksen, Jens Hovland, Jonas Nilsen, Zhenya Saenko og Haakon Sjåfjell Markussen hatt ansvaret for hver sin dag i uken – enten hele, eller deler av året.

Økonomiansvarlig, Therese har etablert bedriftskonto for klubben i DNB og etablerte med det samme Vipps-konto for oss. Betaling av inngang, brettleie og medlemskontingent er dermed blitt mye enklere.

I april pratet Eirik Øwre Nilsen på vegne av Bodø Skateboardklubb på Kretstingseminaret til Nordland Idrettskrets. Det sto anlegg på i agendaen og vi representerte klubbene og aktivitetene som sto utenfor den organiserte idretten. Eirik holdt et knallbra foredrag på 20 minutter, og gjorde god reklame for rullebrettkjøring.

I starten av året fikk vi skrevet en søknad til Sparebank1 Nord Norge om hele 110 000,- kroner, for å bygge en mobil skatepark. Vi fikk gjennomslag på søknaden, med forbehold om at vi kunne klare å levere et ferdig produkt til 21. mai. Det var fortsatt veldig mye som gjensto, så vi kastet oss rundt. Vi brukte flere hektiske uker på forarbeidet. Fritjof C. Krogvold designet parken for oss og Beko Industri godtok å ta på seg jobben, tross en presset tidsfrist. Så etter en 10 minutters telefonsamtale med Philip Skaug, som forkurs, satt jeg meg ned med Gøran Thuv på Beko, og sammen fikk vi laget detaljerte sveisetegninger til parkdesignet. Dagen før dagen var parken ferdig og jeg var bortreist. Jeg satt å bet negler i Romania, men Marius Engan administrerte en solid dugnadsgjeng for å fullføre siste bit. 22. mai ble parken stilt ut, utenfor Stormen.

13234738_10154769646580656_1104281134_o

Rull Nord brukte denne parken på en rundtur gjennom sommerferien. De holdt skateboardkurs i 10 kommuner på 16 dager. Dere kan finne se bilder fra turnéen her.

Vår største suksess i år har nok trolig vært rekrutteringen på barneskate. Aldri før har vi hatt så stor pågang på onsdagsøktene. Hele spekteret fra 2-3 år og opp til 10, har vært representert. Barneskate vil også si foreldre, og med foreldre kommer nye behov. Etter en gavmild donasjon fra en skatemamma sitter vi nå inne med kaffemaskin i hallen. Kom å drikk!

Jenteskate har hatt en oppblomstring av eldre jenter de siste månedene. En blanding av studenter, tidligere skatere og nytilflyttede som ha fått seg jobb her har blitt en liten gruppe skatere som avslutter jenteskaten på mandager.

Vi hadde tidligere i år dialog med facebook gruppen, Norske Skatere og etterhvert direkte med Betongpark, om hvordan muligheter vi hadde for etablering av en større, utendørs skatepark i Bodø. Samtalene førte også frem til Bodø Kommune, som var veldig positive i prosessen.

Så skal det sies at 2016 har vært et ganske historisk år. Skating har blitt valgt inn som en prøveidrett i OL og med det ble aktiviteten kastet litt inn i organiserte former. Norsk Organisasjon for Rullebrett (NORB) måtte ta et valg som de skulle trekke seg ut av ol-praten, tviholde på skate som uorganisert idrett og krysse fingrene på at ingen andra tar over styringen for skate i Norge – eller om de skulle kjøre på. NORB merket interesse fra andre fronter, og så ikke på det som logisk at skating skulle kunne ri av denne stormen. De bestemte seg dermed for å ta styringen, og spurte skateklubbene om mandat til å jobbe frem den bedre organisasjonsformen i NIF, og dermed også holde styringen når et. eventuelt landslag skal representere landet i OL. BSK var deltaker på NORBs ekstraordinære landsmøte i Oslo i oktober. Her avga vi Henriette og Eirik stemmer på vegne av Bodø, på om NORB skulle få mandat til å fortsette arbeidet med å finne den rette organisasjonsformen under Norges Idrettsforbund.

bodo-energi-page

Til slutt vil jeg gjerne sende en enormt stor takk til Bodø Energi, som nå har vært hovedsponsoren til klubben i hele 8 år. Vi har hatt andre sponsorer tilknyttet klubben i mindre perioder, men ingen vi klaffer så godt med som Bodø Energi. De har alltid vært en sikker bauta hos oss. De har alltid vært positiv til de arrangementene vi ønsker å dytte i gang og vi elsker deres ønske om å bidra i lokalmiljøet. De siste årene har vi holdt skateboardkurs på arrangementet deres ved Gakk Gakk-Løpet. Nå som vi har fått mobil skatepark vil dette bli ennå enklere.

Med dette ønsker vi dere alle godt nyttår. Vi skates i 2017!

This entry was posted in Skateboarding. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *